REZNE V ORECHOVOM CESTÍČKU

08.07.2016 admin
REZNE V ORECHOVOM CESTÍČKU
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 0 min.
Čas prípravy: min.
Čas varenia / pečenia: min.

Suroviny

Porcií: 0
  • bravčové na rezne (alebo kuracie mäso - množstvo plátkov podľa potreby a rodinnej spotreby)
  • hrsť orechov (tak 15-20 dkg olúpaných orechov)
  • vajcia (opäť podľa potreby a množstva rezňov)
  • múka
  • soľ
  • korenie
  • olej (alebo Cera)

Postup

1

Mäso naklepeme a osušíme, kvôli ľahšiemu obaľovaniu.

2

3

Orechy pomelieme, tí ktorí majú radšej chrumkavejšie rezne, nemusia orechy mlieť, ale napr. ich len tĺčikom na mäso jemne podrtiť.

4

5

Do štyroch misiek si pripravíme: múku, žĺtka, orechy, bielka.

6

7

Ak máte Ceru, tak ju zatiaľ môžete pomaly dať na panvicu a rozhorúčiť. Ak máte olej tak aj ten rovnako..

8

9

Naklepané mäso najprv vložíme do múky a poriadne ho v nej poobraciame, potom ho vložíme do žĺtkov a následne do orechov, poriadne "uťapkáme" aby sa nám obal neolúpal a vložíme ešte do bielkov. Ak máme dosť orechov môžeme robiť i dvojobal, kde po namočení do bielkov opäť rezne vložíme do orechov a spätne do bielkov. Akoby sme ten záverečný proces opakovali 2x. Môžeme dochutiť napr. i nejakým korením ak máme radi napr. pikantnejšie jedlá, kľudne rezne môzeme i trochu okoreniť.

10

11

Vysmážame do zlatista. Soliť doporučujem až po vysmažení.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama