ČOKOLÁDOVÉ MAFÍNY

08.07.2016 admin
ČOKOLÁDOVÉ MAFÍNY
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 0 min.
Čas prípravy: min.
Čas varenia / pečenia: min.

Suroviny

Porcií: 0
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • ¼ hrnčeka kakaa
  • 2,5 ČL prášku do pečiva
  • 6 PL hnedého cukru (alebo 4 lyžice bieleho)
  • 1 hrnček na drobno nakrájanej čokolády
  • 1 kyslá smotana
  • 1 vajíčko
  • ¾ hrnčeka mlieka
  • 90g masla

Postup

1

Rúru rozohrejeme na 210 °C

2

3

V jednej mise zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva a kakao, po premiešaní pridáme kúsky čokolády

4

5

V druhej mise zmiešame rozšľahané vajíčko, mlieko, rozpustené maslo a kyslú smotanu

6

7

Riedku zmes vlejeme do múkovej zmesi a voľne premiešame (nemixujeme), kým sa hmoty spoja do cesta

8

9

Cesto rozdelíme do 12 papierových košíčkov v mafínovej forme

10

11

Pečieme 12-15 minút na 210 °C (čas a teplota odpovedá teplovdušnému pečeniu) – mafíny sú vtedy hotové, keď sú zhora mierne popraskané, papierový košíček je aj v spodnej časti pevný a dá sa ľahko od mafínu oddeliť

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama