Eclair zákusok

18.09.2014 admin
Eclair zákusok
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 0 min.
Čas prípravy: min.
Čas varenia / pečenia: min.

Suroviny

Porcií: 0
  • Cesto na Eclair:
  • 120 g hladkej múky
  • 100 g masla
  • 200 ml vody
  • 3-4 vajcia
  • soľ
  • Vanilkový krém:
  • 350 ml mlieko
  • 40 g krémový prášok Zlatý klas
  • 25 g vanilínový cukor
  • 250 g masla
  • 60 g cukor kryštálový
  • 20 ml rum
  • 1 ks vajcia
  • Čokoládová piškóta:
  • 125 g masla
  • 125 g cukru
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 125 g múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 1/2 balíka prášku do pečiva
  • Stracciatella plnka:
  • 8 žĺtkov
  • 160 g cukru
  • 330 g horkej čokolády
  • 600 ml smotany na šľahanie
  • 15 g želatíny

Postup

1

Kto ešte nikdy nerobil odpaľované cesto tak ho pripraví tak,že v hrnci si dáte rozvariť vodu.

2

Pridáte maslo,a po rozvarení prisypávate múku..Uvaríte hustú kašu a miešate až dovtedy kým sa vám cesto nebude oddeľovať od stien hrnca.Potom necháte vychladnúť.

3

4

Do vychladnutého cesta prihadzujete vajcia..miešate šľahačom po každom vajci a vypracujete cesto také aby sa vám dobre vytláčalo zo špricu.

5

Urobte Choux pečivo.To znamená také piškótky.

6

7

Tie striekame špricom na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri 200 °C po dobu 15-20 minút .

8

Finálny koláčik naplníte vanilkovým krémom.

9

10

Rozohriate maslo vymiešame s cukrom, primiešame vajcia , všetko vyšľaháme do peny, pridajte Eclair zákusok - krok 10

11

preosiatu múku s kakaom a práškom do pečiva. Dajte do formy a pečieme pri 200 °C. 20 min. Eclair zákusok - krok 11

12

Dokončenú piškótu môžete pokvapkať rumom alebo koňakom. Eclair zákusok - krok 12

13

Eclair zákusok - krok 13

14

Piškótu môžeme upiecť 2x..Druhú namrvíme na vrch zákuska. Eclair zákusok - krok 14

15

16

V hrnci si dáme rozvariť vodu a nad parou šľaháme žĺtka s cukrom do hustej peny.

17

18

Nechajte trochu vychladnúť a primiešajte šľahačkovú smotanu..Nechajte úplne vychadnúť.

19

20

Medzitým si pripravte želatínu podľa návodu na obale..

21

22

Vyšľahajte žĺtkovo – šľahačkovú plnku a nakoniec prišľahajte želatínu. Potom šľahačom primiešajte postrúhanú čokoládu.

23

24

Ideme vrstviť..

25

26

..a vrstviť..

27

28

..a vrstviť..

29

30

..a vrstviť..

31

32

..a vrstviť..

33

34

Na vrch zákuska môžete namrviť druhú piškótu,alebo dozdobiť podľa vlastnej chute..napríklad čokoládovou polevou,alebo šľahačkou..

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama