Zemiaky zapečené s paradajkami a mozzarellou

20.09.2014 admin
Zemiaky zapečené s paradajkami a mozzarellou
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 40 min.
Čas prípravy: 10 min.
Čas varenia / pečenia: 30 min.

Suroviny

Porcií: 8
  • 8 šálok vody
  • 3 veľké zemiaky (nakrájame na tenké disky)
  • 3 paradajky (nakrájame na tenké disky)
  • 225 g mozzarelly (nakrájame na tenké disky)
  • 2 strúčiky cesnaku (stlačiť)
  • 2 lyžice strúhaného tvrdého syra
  • soľ
  • korenie
  • olivový olej

Postup

1

Predhrejte rúru na 175 stupňov.

2

3

Priveďte vodu do varu, pridáme zemiaky a mierne varíme 5 minút. Scedíme.

4

5

Do veľkej zapekacej misy dajte zemiaky, paradajky a mozzarellu všetko vrstvite.

6

7

Vrch posypeme strúhaným tvrdým syrom, pretlačíme cesnak, osolíme a okoreníme.

8

9

Pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme 20 – 25 minút dozlatista .

10

11

Podávajte horúce.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama