Krtkova torta na plechu

16.09.2014 admin
Krtkova torta na plechu
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 180 min.
Čas prípravy: 120 min.
Čas varenia / pečenia: 60 min.

Suroviny

Porcií: 10
  • 320 g hladkej múky
  • 180 g cukru
  • 3 vajcia
  • 3 polievkové lyžice kakaa
  • 200 ml oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • STRACCIATELOVÝ KRÉM:
  • 250 g tvarohu
  • 2 kyslé smotany
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 100 g čokolády na varenie
  • 1 vanilkový cukor
  • uvarený puding
  • 4 banány
  • PUDING:
  • 250 ml mlieka
  • 1/2 balíčka vanilkového pudingu
  • 4 polievkové lyžice cukru

Postup

1

Najskôr si zo surovín uvaríme hustý puding, klasicky podľa návodu a necháme vychladnúť

2

3

Cesto: Oddelíme si žĺtky od bielkov. Zo žĺtkov a cukru ručným šľahačom vyšľaháme penu, do ktorej potom po častiach zašľaháme olej a mlieko.

4

5

Potom si zmiešame hladkú múku s kakaom a práškom do pečiva a tiež zašľaháme do cesta. Nakoniec vareškou vmiešame sneh z bielkov.

6

7

Cesto nalejeme na masťou vymastený a polohrubou múkou vysypaný vyšší plech.Dáme piecť na 160 ° C asi na 30 minutiek.

8

9

STRACCATELOVÝ krém: V mise si ručným šľahačom vyšľaháme tvaroh s kyslýmy smotanami.

10

11

Potom do toho po lyžiciach zašľaháme vychladnutý hustý puding (to aby nám krém držal) a najemno nastrúhanú čokoládu na varenie + vanilkový cukor.

12

13

Nakoniec si vyšľaháme smotanu (bez stužovača) a zašľaháme ju do krému. Pre nás bol krém sladký akurát, ale kľudne podľa chuti ešte môžete prisladiť.

14

15

Keď je cesto upečené a vychladnuté, tak si navrchu nožom naznačíme okraje a potom ešte akoby šachovnicu. To aby sa nám koláč dobre dlabal, Vezmeme lyžicu a stred piškóty vydlabeme,Ale pozor, nie až na dno!!! Vydlabané kúsky schováme bokom do misky.

16

17

Banány pozdĺžne rozkrojíme a naukladáme ich na dno koláčika. Na ne potom rozotrieme krém a navrch krému rozdrobíme kúsky vydlabaného cesta. Necháme cez noc stuhnúť v chladničke

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama