Ester rezy

17.11.2014 admin
Ester rezy
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 30 min.
Čas prípravy: 20 min.
Čas varenia / pečenia: 10 min.

Suroviny

Porcií: 10
  • 240 ml mlieka
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 citrón (šťava aj kôra)
  • 1 lyžica škrobu
  • 75 g cukru
  • 2 žĺtky
  • 80 g bielej čokolády
  • maková piškóta:
  • 2 bielka
  • 4 vajcia
  • 110 g cukru
  • 2 lyžice oleja
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 3 lyžice polohrubej múky
  • 1/2 šálky mletého maku
  • 1 lyžička prášku do pečiva

Postup

1

Citrónpvú kôru si nastrúhame na jemnom strúhadle, a vytlačíme si z neho šťavu.Zmiešajte cukor so žĺtkami, pridajte mlieko a škrob a za stáleho miešania privedieme k varu.Potom pridáme šťavu a kôru z citróna a varíme do zhustnutia.

2

3

Potom pridajte nalámanú čokoládu a miešajte kým sa čokoláda neroztopí a neprepojí sa s krémom.Nakoniec primiešajte šľahačku.Prikryjte krém fóliou a nechajte aspoň 1 hodinu v chladničke vychladnúť.

4

5

Teraz si pripravíme makovú piškótu.2 bielka a 4 vajcia si vymiešame s cukrom do bielej peny.Potom pridajte 2 lyžice oleja a vanilkový cukor a znovu poriadne prešľahajte.

6

7

Ďalej pridajte štipku soli, múku zmiešanú s makom a kypriacim práškom.

8

9

Takto pripravenú pišk´tu si nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie.Pečieme do zlatožltej farby cca 7-8 minútpri predhriatej rúre na 200 °C

10

11

Vychladnutú piškótu si nakrájame na tri rovnomerné pasy.krém ktorý sme si vybrali z chladničky vyšľahajte ručným šľahačom kým nebude nadýchaný. Pretrite každý plát krémom a na vrch ešte môžete nastrúhať bielu čokoládu.(môžete aj horkú)

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama