Chrumkavé ceruzky

15.09.2014 admin
Chrumkavé ceruzky
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 0 min.
Čas prípravy: min.
Čas varenia / pečenia: min.

Suroviny

Porcií: 0
  • 100g masla
  • 200-250 g hladkej múky
  • 1 polievková lyžica mlieka
  • štipka soli
  • 100g práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • 1 vajce na potretie
  • 1 vanilkový cukor
  • potravinárske farbivo

Postup

1

mäkké maslo,vymiešame s práškovým cukrom.pridáme mlieko a žĺtok, vanilkový cukor a soľ.

2

3

pridávame po troche hladkú múku ktorú zapracovávame k maslovej hmote.Cesto má byť pružné a nesmie sa lepiť na ruky..Také ako linecké.

4

Chrumkavé ceruzky - krok 4

5

Rozdelíme si ho na dve časti.1/3 a 2/3.Väčšiu časť si zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na nejaký čas do chladničky. Chrumkavé ceruzky - krok 5

6

Chrumkavé ceruzky - krok 6

7

menšiu časť si rozdelíme na toľko guľôčok koľko máme farieb z potravinárskej farby.potom do každej časti pridáme farbu a poriadne zapracujeme.cesto vyvaľkáme do tenkého valčeka najlepšie o priemere 0,5 cm.potom dáme tiež nachvíľu do chladničky..ja vyvaľkané valčeky nechávam na doštičke kde som ich vaľkala a len prekryjem fóliou.

8

9

potom si vyvaľkáme veľké cesto a nakrájame na prúžky. 2,5 cm 3 cm. Do stredu každého vložíme farebný valček a dôkladne zrolujeme .

10

11

poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme každú ceruzku rozšľahaným vajcom.Pečieme pri 200 °C cca 15 minút.

12

13

Až celkom vychladnuté ceruzky sa nám dajú nožom zastrúhať..

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama