JANSSONOVO POKUŠENIE

11.11.2014 admin
JANSSONOVO POKUŠENIE
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 0 min.
Čas prípravy: min.
Čas varenia / pečenia: min.

Suroviny

Porcií: 2
  • 3 cibule
  • maslo
  • 4 veľké zemiaky
  • 2 dcl sladkej smotany
  • 1 krabičku anjovis rybiek (IKEA)
  • strúhanka

Postup

1

Cibuľu očistíme a pokrájame na kolieska.

2

3

Na panvici roztopíme maslo a cibuľu na ňom opražíme do zlatista. Odtiahneme z plameňa a k cibuli nalejeme nálev z rybičiek, pomiešame a necháme chvíľu stáť.

4

JANSSONOVO POKUŠENIE - krok 4

5

Trúbu necháme vyhriať na 200 stupňov. Zemiaky očistíme a postrúhame na veľkom strúhadle. JANSSONOVO POKUŠENIE - krok 5

6

7

Formu vymastíme maslom a začneme vrstvovať zemiaky, cibuľu a polovicu rybičiek. Zakončíme vrstvou zemiakov.

8

9

Šťavu z cibule a zvyšnú šťavu z rybičiek nalejeme na zemiaky. Smotanu rovnomerne rozlejeme na celú plochu zemiakov. Posypeme troškou strúhanky a na povrch poukladáme kúsky masla.

10

11

Nesolíme, pretože rybičky sú veľmi slané.

12

Nezakrytú formu vložíme do trúby a necháme Jansson piecť asi 60-70 minút. Zemiaky musia byť kompaktné a lepkavé.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama