KYSLÉ HRÍBY nie len na Vianoce

11.11.2014 admin
KYSLÉ HRÍBY nie len na Vianoce
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 0 min.
Čas prípravy: min.
Čas varenia / pečenia: min.

Suroviny

Porcií: 0
  • veľká hrsť sušených hríbov
  • 1 kávovú lyžičku soli
  • 1/2 kávovej lyžičky vegety
  • 1,2 litra vody
  • bobkový list (5-8)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3/4 litra mlieka
  • 1 smotana na šľahanie
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 2 čajové lyžičky octu (ak treba, pridajte podľa chuti)
  • štipku fantázie

Postup

1

hríby dáme do sitka a zalejeme ich nad dresom vriacou vodou

2

3

na sporák dáme hrniec, o objeme najmenej 2,5 litra, do ktorého nalejeme 1,2 litra vody

4

5

scedené hríby dáme do vody, osolíme, pridáme bobkový list a štyri strúčiky cesnaku prekrojené na polovice (tie až 5-10 minút pred koncom varenia, lebo by sa cesnak moc rozvaril)

6

7

toto všetko uvaríme do mäkka (cca. 60-90 min.)

8

9

ďalej si pripravíme zmes:

10

3/4 litra mlieka, 1 šľahačkovú smotanu, 3 lyžice hladkej múky.

11

12

pripravenú zmes zľahka za stáleho miešania (najlepšia na miešanie je metla) cez sitko vlejeme do vriacich hríbov

13

14

necháme zovrieť a znovu za stáleho miešania zapravíme do omáčky ocot (odhadom asi dve lyžičky, no záleží podľa chuti)

15

16

ak sa Vám to aj tak náhodou zrazí - nemalo by sa, preceďte hríby a omáčku dajte do mixéra /nie vriacu/, vymixujte ju - oprava je zaručená

17

18

Dobrú chuť

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama