Parené buchty

Parené buchty
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 0 min.
Čas prípravy: min.
Čas varenia / pečenia: min.

Suroviny

Porcií: 10
  • 250 g polohrubej múky (alebo hrubej, robil som to z oboch a rozdiel je minimálny)
  • 1 vajce
  • 150 ml mlieka
  • 15 g droždia
  • 30 g cukru
  • lyžičku soli

  • náplň 1:
  • 1 tvaroh
  • 2 x vanilkový cukor
  • 1 žĺtok

  • alebo náplň 2:
  • hustý lekvár (podľa toho, čo máte radšej)

Postup

1

Cesto si pripravíme zmiešaním múky soli a kvásku (kvások nemusí byť, môžete rovno do múky pridať aj kvasnice, cukor a zaliať vlažným mliekom, ale cesto lepšie kysne keď je). Kvások pripravíte z vlažného mlieka v širšej miske zmiešaného s cukrom a rozdrobeným droždím. Parené buchty - krok 1

2

Po 10 minútach, keď je kvások hotový, pridáte ho do múky a vymiesite vláčne, nie moc husté cesto. Potom ho necháte kysnúť tak asi 45 minút. Parené buchty - krok 2

3

Počas čakania si môžete pripraviť širší hrniec a nástavec na parenie. Keď je cesto vykysnuté, dáme ho na tablu. Poprášime múkou, aby sa veľmi nelepilo. Parené buchty - krok 3

4

Vyvaľkáme, pokrájame na štvorčeky a začneme dávkovať náplň. Zo štvorčekov vyrobíme batôžky a po otočení máme z nich buchtičky. Tie kladieme na parák, nie moc husto - s väčšími medzerami. Parené buchty - krok 4

5

Paríme 10-15 minút (väčšinou stačí 10 minút). Buchtičky sa trošku na parák prilepia a preto ich dávame z neho opatrne dole, najlepšie dvoma vidličkami. Parené buchty - krok 5

6

Podávame ich poliate rozpusteným maslom a posypané makom, grankom, alebo orechmi.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama