Švábska žemľovka

11.11.2014 admin
Švábska žemľovka
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 45 min.
Čas prípravy: 15 min.
Čas varenia / pečenia: 30 min.

Suroviny

Porcií: 10
  • 2 vianočky
  • 4 žĺtka (alebo 2 celé vajcia)
  • 2 balíky vanilkového cukru
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 150 g lieskových pražených orechov
  • 200 g odkôstkovaných višní
  • 1 tvaroh
  • 1 liter mlieka
  • 2 škoricové cukre

Postup

1

V mlieku si rozrobíme vanilkový cukor, 4 žĺtka ak chcete na vrch bielkový sneh. Alebo 2 celé vajcia ak chcete žemľovku bez snehu.a 5 lyžíc práškového cukru.

2

3

Vianočku nakrájanú na krajčeky namáčame v takto zarobenom mlieku a ukladáme na maslom vymastený a strúhankou vysypaný plech alebo do formy.urobíme jednu vrstvu , a potom posypeme nastrúhanými orechmi , višňami a zomrvíme jeden tvaroh..všetko posypeme škoricovým cukrom.

4

5

Potom urobíme druhú vrstvu z vianočky.(môžete urobiť aj dve vrstvy s plnkou )záleží akú vysokú chcete žemľovku mať.

6

7

Pokiaľ robíte bielkový sneh na vrch tak by som odporúčala jednu hrubšiu vrstvu plnky.Ak bez snehu tak dve vrstvy plnky.Potom pečieme žemľovku pri 180 °C cca 30 minút. Ak chcete sneh tak:

8

9

4 bielky so štipkou soli, 200 g kryštálového cukru, 2 polievkové lyžice šťavy z citróna to sú suroviny na sneh..Bielka so soľou do peny potom cukor a nakoniec citrónovú šťavu.

10

11

cca 10 minút pred dopečením natrieme na žemľovku sneh a potom dopečieme.

12

13

Nakrájanú žemľovku posypeme práškovým cukrom podlejeme višňovou šťavou a podávame..

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama