Varšavské orechové koláče

11.11.2014 admin
Varšavské orechové koláče
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 55 min.
Čas prípravy: 15 min.
Čas varenia / pečenia: 40 min.

Suroviny

Porcií: 20
  • 100 g masla
  • 1 žĺtok
  • 65 g práškového cukru
  • 170 g hladkej múky
  • orechová vrstva:
  • 2 bielka
  • 30 g hladkej múky
  • 90 g vlašských orechov (lieskovce môžu byť tiež)
  • 185 g cukru

Postup

1

Miešame maslo so žĺtkami a s cukrom do peny.Potom pridáme múku a rukami vymiesime krehké cesto.To vyvaľkáme na veľkosť plechu a za pomoci valčeka prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.Je dobré takto pripravený koláč dať na 1 hodinu do chladničky.

2

3

PO jednej hodine pečieme koláč presne 12 minút pri 200°C.

4

5

Aby mal koláč príjmnú orechovú chuť je dobré na pár minút opražiť orechy na suchej panvici. Potom ich rozomeľte v mixéri na jemno.

6

7

Biela so štipkou soli vyšľaháme do pevnej hustej peny.pridáme orechy zmiešané s cukrom a nakoniec pridáme múku a dobre premiešame.

8

9

Plnku navrstvite na upečené cesto rovnomerne a pečte pri 160 °C 25 minút.Hotové nakrájajte na kocky.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama