Bavorské dolky

14.10.2014 admin
Bavorské dolky
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 58 min.
Čas prípravy: 50 min.
Čas varenia / pečenia: 8 min.

Suroviny

Porcií: 60
  • 1 kg polohrubej múky
  • 5 žĺtkov
  • 6 lyžíc cukru
  • štipka soli
  • 40 g kvasníc
  • 500 ml mlieka
  • 0,5 dcl rumu
  • 80 g masla
  • 500 g tvarohu
  • 1 slivkový lekvár
  • práškový cukor na posypanie
  • Olej na vyprážanie

Postup

1

Z mlieka cukru a droždia si urobíme kvások..Keď nám kvasnice vyskočia, tak kvások pridáme k polohrubej múke.Prihodíme žĺtka štipku soli a rum.Prilejeme rozpustené maslo a vypracujeme cesto.Miesime až kým sa nám cesto neoddeluje od krajov misky.

2

3

Potom necháme na teplom mieste vykysnút.cca 40 minút.

4

5

vykysnuté cesto dáme na pracovnú dosku a vykrajujeme malilinké kolieska.Tie potom rozťahujeme trochu prstami a v strede každého urobíme dierku..Vyprážame na rozpálenom oleji..Oleja musí byť toľko aby nám šišky plávali.Vyprážame dozlatista z oboch strán.

6

7

Vypražené plníme lekvárom a na vrch ešte strekneme s cukrárenským vreckom rozrobený tvaroh ..Ten si ochutíme podľa svojej chuti..vanilkovým cukrom ..taktiež kto má rád môže si do cesta nastrúhať citrónovú kôru.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama