Cigánska roláda

11.11.2014 admin
Cigánska roláda
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 110 min.
Čas prípravy: 20 min.
Čas varenia / pečenia: 90 min.

Suroviny

Porcií: 10
  • 1 kg Hovädzieho mäsa zo stehna
  • 200 g Mletého bravčového
  • 4 varené vajcia
  • 5 koliečok liptovskej salámy
  • sterilizovaný hrášok
  • kápia
  • 5 plátkov údenej slaniny
  • 2 cibuľe
  • 2 lyžičky mletej papriky
  • 1 dcl oleja
  • 1 lyžica rajčinového pretlaku
  • soľ
  • korenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • rasca mletá
  • 2 lyžice hladkej múky

Postup

1

Hovädzie mäso si rozrežeme na jeden veľký kus.Z bravčového mletého mäsa mäsa si urobíme plnku tak, že mäso ochutíme červenou mletou paprikou, soľou a korením prelisovaným cesnakom a najemno nakrájanou cibuľkou.Urobíme si klobáskovú zmes.

2

Cigánska roláda - krok 2

3

Na rozklepaný plát hovädziny ukladáme plnku..najskôr liptovskú salámu,potom slaninu, mleté mäso,varené vajcia, hrášok a kápiu.Hovädzinu zvinieme do rolády a previažeme špagátikom. Cigánska roláda - krok 3

4

5

Rúru si rozpálime na 190 °C a hovädziu roládu si dáme zatiahnuť aspoň na 15 minút.medzitým si urobíme šťavu, v ktorej ju budeme dusiť.

6

7

Speníme na oleji cibuľu poprášime červenou mletou paprikou a potom pridáme rajčinový pretlak..všetko spolu orestujeme a potom zaprášime ešte hladkou múkou.Podlejeme aspoň 1 litrom vody osolíme a okoreníme a necháme prevariť..

8

9

Zapečenú roládu podlejeme touto prírodnou šťavou prikryjeme a dusíme do mäkka.cca 1,5 hodiny.

10

11

Podávame nakrájanú na porcie , podliatu výpekom..Ako príloha sa hodí ryža ale aj tarhoňa či zemiaky na akýkoľvek spôsob.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama