Kuracie mäso v medovo-horčičnej omáčke

20.09.2014 admin
Kuracie mäso v medovo-horčičnej omáčke
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 80 min.
Čas prípravy: 20 min.
Čas varenia / pečenia: 60 min.

Suroviny

Porcií: 4
  • 1 kg kuracích stehien (krídel alebo pŕs)
  • 3 lyžice medu
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 1 lyžica horčičných semien
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice rastlinného oleja (najlepšie olivový)
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie
  • kari korenie

Postup

1

Marináda: Zmiešame med, horčicu, sójovú omáčku, soľ, čierne korenie, kari korenie s olejom a cesnakom.

2

3

Umyté a osušené kuracie prsia si dáme do vyššej misy .Zalejeme marinádou a premiešame. Je dôležité, aby sme kuracinu marinovali niekoľko hodín, najlepšie cez noc.

4

5

Pred prípravou si mäsko naukladáme na pekáč. Rúru predhrejeme na 180 °C.

6

7

Pečieme asi 1 hodinu a sem tam podejeme marinádou.

8

9

Ak chcete mať na kuriatku chrumkavú kôrku, pridajte pred dopečením na stupňoch alebo prepnite na grilovanie.

10

11

Podávame s ryžou alebo so zemiakmi.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama