Briošky s čokoládou

19.09.2014 admin
Briošky s čokoládou
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 160 min.
Čas prípravy: 120 min.
Čas varenia / pečenia: 40 min.

Suroviny

Porcií: 6
  • 600 g polohrubej múky
  • 250 ml teplého mlieka
  • 20 g čerstvého droždia
  • 90 g cukru
  • 90 g mäkkého masla
  • 2 vajcia
  • vanilková esencia alebo vanilkový cukor
  • 1 žĺtok
  • trochu mlieka (na potretie)
  • čokoláda (alebo Nutella)

Postup

1

Pripravíme si kvások, z mlieka, kvasníc a z cukru. Necháme podkysnúť, potom pridáme vajce, múku, maslo, vanilkovú arómu alebo vanilkový cukor a vymiesime cesto. Cesto necháme poriadne vykysnúť.

2

Briošky s čokoládou - krok 2

3

Po nakysnutí cesto rozvaľkáme na 0,5 cm a vykrajujeme koliečka. Do stredu každého vložíme tabličku čokolády alebo lyžičkou nanesieme Nutellu. Potom koliečko preložíme podľa obrázku. Briošky s čokoládou - krok 3

4

5

Pripravíme si formu na muffiny a vymastíme ju. Naukladáme do každého otvoru po tri preložené koliečka a opäť necháme podkysnúť cca 20-30 minút.

6

7

Nakoniec pred pečením potrieme vajíčkom rozšľahaným v troške mlieka a pečieme do zlatista pri 180 °C. Po upečení pre získanie lesklého efektu môžete potrieť cukrovou vodou.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama