Syrovo – cesnaková bageta

16.09.2014 admin
Syrovo – cesnaková bageta
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 150 min.
Čas prípravy: 120 min.
Čas varenia / pečenia: 30 min.

Suroviny

Porcií: 3
  • 1 šálka teplej vody
  • 1 polievková lyžica medu
  • 2,5 lyžičky kvasníc
  • 1 lyžička soli
  • 3 šálky polohrubej múky
  • Olivový olej
  • 140 g tvrdého syru
  • 100 g cesnakového masla

Postup

1

Vo veľkej mise zmiešame vodu, med a droždie. Necháme 5 minút napeniť. Pridáme soľ a múku. Vymiesime cesto. Okraje misy a cesto potrieme olivovým olejom. Misu prikryjeme s igelitovou fóliou alebo utierkou a necháme kysnúť 1 hodinu.

2

Syrovo – cesnaková bageta - krok 2

3

Keď cesto vykysne, rozdelíme ho na 2 rovnaké časti. Vyformujeme 2 pretiahnuté bagety na dĺžku plechu. Bagetu môžeme aj zakrútiť niekoľkokrát, získame pekný finálny efekt.Dáme ich na plech, prikryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť ďalších 30 minút. Syrovo – cesnaková bageta - krok 3

4

Syrovo – cesnaková bageta - krok 4

5

Rozohrejeme rúru na 175 stupňov a bagety pečieme 20 minút. Vyberieme pekáč z rúry, potrieme bagety cesnakovým maslom a vrátime ich na ďalších 5-7 minút, kým začnú tmavnúť.

6

7

Vyberieme opäť z rúry a necháme vychladnúť cca 15 minút. Vykonáme rezy pozdĺž dĺžky bagety, potrieme olejom a rezy naplnme plátkami syra. Dáme do rúry na ďalších 3-5 minút, kým sa syr nerozpustí.

8

9

Podávame ihneď.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama