Postup
1
preosejeme si múku do misky a v strede urobíme jamku.do nej rozbijeme vajce, pridáme olej a vodu a vymiesime cesto.Presunieme sa s ním na pomúčenú dosku a miesime ďalej.
2
3
Cesto by malo byť mäkke ale pritom sa nám nesmie lepiť na ruky.Malo by to miesenie trvat cca 10 minút.
5
Cesto zabaľte do fólie a nechajte odpočívať aspoň 30 minút.
7
Kým cesto odpočíva pripravíme si plnku.Nastrúhame si syr na hrubom strúhadle.Ak používate mrazený špenát poduste si ho na masle .kým sa voda neodparí.Ryby si nakrájame na menšie kúsky .
8
9
Zmiešame dokopy ryby syr a špenát a osolíme podľa chuti.
10
11
Potom môžeme začať naťahovať cesto.Na stôl si dajte ľanovú utierku a posypte ju zjemna múkou.do stredu si dajte cesto a začnite vaľkať.cca 50*70.zhruba do tohto rozmeru cesto naťahujte.
13
Natiahnuté cesto by malo byť veľmi tenké.utierka by vám mala presvitať.
15
Vyvaľkané cesto posypeme strúhankou, a rozvrstíme naň plnku.
17
potom za pomoci utierky zavinieme.kraje zasunieme do spodu a takisto okraj cesta dáme na spodok..takto pripravenú štrúdlu prenejste na plech vyložený papierom na pečenie..potrite vrch rozpusteným maslom.
19
pečieme pri teplote 180°C cca 35 minút.
21
podávame posypané mletou červenou paprikou, s rajčinovým šalátom a kyslou smotanou.