Čokoládovo vanilkové krémové kocky

19.09.2014 admin
Čokoládovo vanilkové krémové kocky
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 125 min.
Čas prípravy: 90 min.
Čas varenia / pečenia: 35 min.

Suroviny

Porcií: 6
  • 160 g mäkkého masla (margarínu)
  • 570 g cukru
  • 4 vajcia
  • 6,5 dcl mlieka
  • 210 g múky
  • 100 g čokolády
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • Štipka soli
  • 2 vrchovaté polievkové lyžice želatíny (2x 1 malý sáčok + 5 lyžíc vody)
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • 6 žĺtkov
  • 1 čajová lyžička vanilkovej arómy
  • 6 dcl šľahačky
  • 2 balenia stužovača (v prípade potreby)

Postup

1

Zmiešame múku (210 g), soľ, kakao, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Vymiešame maslo (160 g) s cukrom (400 g) jeden po druhom, pridáme 4 vajcia. Potom pridávame múku a mlieko (1,6 dcl) striedavo.

2

Vylejeme na plech (24 x 37 cm) lemovaný s papierom na pečenie. Upečieme v predhriate rúre na 180 °C 30-35 minút. Necháme 15 minút chladnúť, potom vyklopíme na dosku a odstránime papier. Rozrežeme cesto na polovicu.

3

4

Biely krém : Namočíme želatínu (1 vrchovatú PL) vo vode (5 lyžíc) na 10 minút. Mlieko (2,4 dcl) privedieme s vanilkovým cukrom do varu. Vyšľaháme 4 žĺtky s cukrom (80 g), pomaly vlejeme do horúceho mlieka, za stáleho miešania a pri nízkej teplote varíme, kým trošku nezhustne. Medzitým namočenú rozpustenú želatínu pri nízkej teplote zohrejeme, postupne pridávame k žĺtkovej zmesi, ktorá mierne vychladla. Keď všetko úplne vychladne, primiešame vyšľahanú šľahačku (3 dcl) a spolu prešľaháme. V prípade potreby pridáme stužovač.

5

6

Čokoládovým krém: Nasekáme čokoládu. Namočíme želatínu (1 vrchovatú PL) vo vode (5 lyžíc) na 10 minút. Mlieko (2,5 dcl) dáme variť.Medzitým vymiešame 2 žĺtky s cukrom (90 g), pomaly vlejeme do horúceho mlieka a za stáleho miešania povaríme. Po miernom vychladnutí pridáme zohriatu želatínu a nasekanú čokoládu, nech sa rozpustí. Vyšľaháme šľahačku (3 dcl) a spojíme z úplne vychladnutým krémom.

7

8

Vrstvíme na tmavú piškótu, biely krém, opäť piškótu (môžeme pokvapkať sirupom) a na vrch dáme čokoládový krém. Vrch posypeme nastrúhanou čokoládou.Zmiešame múku (210 g), soľ, kakao, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Vymiešame maslo (160 g) s cukrom (400 g) jeden po druhom, pridáme 4 vajcia. Potom pridávame múku a mlieko (1,6 dcl) striedavo.

9

10

Vylejeme na plech (24 x 37 cm) lemovaný s papierom na pečenie. Upečieme v predhriate rúre na 180 °C 30-35 minút. Necháme 15 minút chladnúť, potom vyklopíme na dosku a odstránime papier. Rozrežeme cesto na polovicu.

11

12

Biely krém : Namočíme želatínu (1 vrchovatú PL) vo vode (5 lyžíc) na 10 minút. Mlieko (2,4 dcl) privedieme s vanilkovým cukrom do varu. Vyšľaháme 4 žĺtky s cukrom (80 g), pomaly vlejeme do horúceho mlieka, za stáleho miešania a pri nízkej teplote varíme, kým trošku nezhustne. Medzitým namočenú rozpustenú želatínu pri nízkej teplote zohrejeme, postupne pridávame k žĺtkovej zmesi, ktorá mierne vychladla. Keď všetko úplne vychladne, primiešame vyšľahanú šľahačku (3 dcl) a spolu prešľaháme. V prípade potreby pridáme stužovač.

13

14

Čokoládovým krém: Nasekáme čokoládu. Namočíme želatínu (1 vrchovatú PL) vo vode (5 lyžíc) na 10 minút. Mlieko (2,5 dcl) dáme variť.Medzitým vymiešame 2 žĺtky s cukrom (90 g), pomaly vlejeme do horúceho mlieka a za stáleho miešania povaríme. Po miernom vychladnutí pridáme zohriatu želatínu a nasekanú čokoládu, nech sa rozpustí. Vyšľaháme šľahačku (3 dcl) a spojíme z úplne vychladnutým krémom.

15

16

Vrstvíme na tmavú piškótu, biely krém, opäť piškótu (môžeme pokvapkať sirupom) a na vrch dáme čokoládový krém. Vrch posypeme nastrúhanou čokoládou.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama