Čoko – Jogobella

19.09.2014 admin
Čoko – Jogobella
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 145 min.
Čas prípravy: 120 min.
Čas varenia / pečenia: 25 min.

Suroviny

Porcií: 6
  • 5 veľkých vajec
  • 6 lyžíc hnedého cukru
  • 5 lyžíc polohrubej múky
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 3 lyžice kakaa
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 čajovú lyžičku vanilkovej arómy
  • 180 ml slnečnicového oleja
  • štipka soli
  • 500 ml šľahačky
  • 500 ml jogurtu
  • 400 ml šťavy z jahôd
  • 100 ml vodky
  • 500 g čerstvých jahôd
  • 150 g práškového cukru
  • 25 g mletej želatíny
  • 10 lyžíc vody
  • Trochu šťavy z jahôd

Postup

1

Najskôr si vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a soli. Potom si vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny, pridáme olej, vanilkovú esenciu, preosiatu múku so škrobom, kakao a prášok do pečiva. Miešame šľahačom. Zmes by mala byť hustá a lepkavá. Vmiešame sneh z bielkov, ale už len ručne. Vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie.

2

3

Prvých 10 minút pečieme v rúre na 160 °C, potom zvýšime teplotu na 175 °C a pečieme 13-15 minút. Tak isto upečieme aj druhé cesto .Môžeme piecť len z jednej dávky a prerežeme cesto na polovicu (to len ak nemáte doma veľkých žrútov:)).

4

5

Príprava krému: Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, potom trochu vychladenou zalejeme zmes jogurtu s jahodovým džúsom, vodkou a práškovým cukrom. Vyšľaháme šľahačku a pridáme k jogurtovej zmesi.

6

7

Všetko pekne premiešame a natrieme na jednu piškótu a dáme aspoň na jednu hodinu do chladu, až potom kladieme druhú piškótu. Tú môžete trochu pokropiť jahodovým džúsom. Jemne pritlačte ku krému a dajte opäť do chladu. Potom už len rozkrájajte na úhľadné kocky.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama