Mascarpone rez

16.09.2014 admin
Mascarpone rez
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 105 min.
Čas prípravy: 90 min.
Čas varenia / pečenia: 15 min.

Suroviny

Porcií: 6
  • 5 vajec
  • 5 lyžíc cukru
  • 5 lyžíc polohrubej múky
  • -2 polievkové lyžice kakaa
  • 1,5 dcl šľahačky
  • 150 g čokolády
  • 500 g Mascarpone
  • 10 lyžíc mlieka
  • 1 vanilkový cukor

Postup

1

Vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme múku a kakao. Dáme piecť na veľký plech, vyložený s papierom na pečenie. Pečieme asi 10 minút pri 180 °C.

2

3

Rozpustíme si čokoládu nad parou aj so šľahačkovou smotanou. potom vychladíme a vyšľaháme.

4

5

Upečenú piškótu rozdelíme na polovicu, takže máme dve malé piškóty. Polovicu piškóty navlhčíme mliekom.

6

7

Mascarpone rozdelíme na polovicu. Do jednej polovice zamiešame vyšľahanú čokoládovú šľahačku. Do druhej polovice prišľaháme vanilkový cukor.

8

9

Natrieme na prvú piškótu bledý krém, potom tmavý krém. Potom druhú piškótu a zas bledý krém. Vrch ozdobíme s čokoládovým krémom.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama