Syrové šamróny

16.09.2014 admin
Syrové šamróny
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 110 min.
Čas prípravy: 90 min.
Čas varenia / pečenia: 20 min.

Suroviny

Porcií: 4
  • 300 g hladkej múky
  • 1 čajova lyžička sušeného droždia
  • 200 ml mlieka
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 1 čajova lyžička soli
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • syr v jednotlivých vreckách

Postup

1

Urobíme hladké kysnuté cesto (necháme kysnúť minimálne 45 minút) a potom podľa obrázku robíme šamróniky.

2

3

Tie potom neskrúcame pevne, len zľahka. Ukladáme na plech s papierom spojom nadol. Necháme podkysnúť ďalších 15 minút. Natrieme žĺtkom vymiešaným v troche mlieka.

4

5

Dáme piecť do predhriatej rúry na 210 °C, potom teplotu znížime na 190 °C a pečieme 15-20 minút.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama