Tvarohovo – Nutelový cheescake

Tvarohovo – Nutelový cheescake
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 180 min.
Čas prípravy: 120 min.
Čas varenia / pečenia: 60 min.

Suroviny

Porcií: 6
  • 120 g maslových sušienok (môžu byť aj čokoládové)
  • 2-3 polievkové lyžice kakaového prášku (možno vynechať)
  • 100 g mäkkého masla
  • 1 lyžica masla
  • 700-800 g jemného tvarohu
  • 5 vajec
  • 1/2 šálky kryštálového cukru
  • 200 g mascarpone
  • 1-2 lyžičky vanilkového extraktu (môže byť aj vanilkový cukor)
  • 2 lyžice vanilkového pudingu
  • 350-400 g Nutelly
  • 50 ml smotany na šľahanie

Postup

1

Sušienky si rozdrvíme v kuchynskom robote. Potom pridáme maslo (100 g) a vymiešame. Môžeme pridať aj kakao (záleží to od toho, aké sme pridali sušienky (bledé alebo tmavé) a tiež záleží od toho, aký chceme mať korpus (bledý alebo tmavý) ). Hmotu vtláčame do tortovej formy. Samozrejme ako to pri cheesecake býva, aj na boky formy.

2

Pripravíme si tvarohovú plnku. Vymiešame vajcia s cukrom, potom pridáme tvaroh a mascarpone, práškový cukor a pudingový prášok. Všetko premiešame a potom rozdelíme na dve časti. Do prvej vmiešame vanilkovú esenciu a do druhej časti pridáme Nutellu (250-300 g).

3

Ak ste ešte nerobili mramor na tortu, tak do stredu formy dávate striedavo po lyžiciach plnky. Najskor lyžicu bielej, potom lyžicu tmavej plnky a to robíme stále dookola.

4

Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C cca 60 minút. Necháme pomaly chladnúť niekoľko hodín. Ja to robím tak, že mi koláč chladne pomaly v rúre pri otvorených dvierkach.

5

V poslednej fáze urobíme Nutellovú polevu. Zohrejeme Nutellu (100 g) s 1 lyžicou masla a so smotanou. Týmto prelejeme koláčik.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama