Bánovecké kocky

19.09.2014 admin
Bánovecké kocky
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 120 min.
Čas prípravy: 90 min.
Čas varenia / pečenia: 30 min.

Suroviny

Porcií: 6
  • 6 vajec
  • 350 g cukru
  • 4 lyžice vody
  • 200 g polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaa (+3 lyžice kakaa na posypanie)
  • 1 prášok do pečiva
  • Štipka soli
  • 4 žĺtky
  • 1 vanilkový cukor
  • 6 lyžíc rumu
  • 2 dcl kyslej smotany
  • 450 g pomazánkové maslo (Bánovecká nátierka alebo niečo podobné bez chuti)
  • 4 dcl smotany na šľahanie
  • 2 stužovače
  • 1,5 dcl mlieka
  • 0,5 dcl silnej kávy (bez cukru)

Postup

1

Najskôr si vymiešame 6 bielok s cukrom (50 g) a so štipkou soli. V inej miske vyšľaháme 6 žĺtok s cukrom (150 g). Potom pridáme vodu a šľaháme do peny. K žĺtkom pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a 2 lyžice kakaa. Nakoniec pridáme bielka a len zjemna premiešame.

2

3

Dáme piecť na plech cca 25x30 cm, ktorý si predtým vymastíme a vysypeme múkou. Pečieme pri 180 °C.

4

5

Teraz si pripravíme krém. Vymiešame 4 žĺtky s cukrom (150 g) a so 4 lyžicami rumu vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť. Vymiešame pomazánkové maslo s kyslou smotanou.

6

7

Do vyššej misy dáme šľahačku spolu so stužovačom. Vymiešame pevnú šľahačku. Do šľahačky pridáme krém z pomazánkového masla. Všetko poriadne premiešame. Musí nám vzniknúť hustý krém.

8

9

Vychladenú piškótu prekrojíme na tri pásy. Tie potom vrstvíme. Ešte aby sme nezabudli, každú piškótu pofŕkame 2 lyžicami rumu zarobených s 1/2 dcl kávy a s cukrom rozriedeným s 1,5 dcl mlieka.

10

11

Celý zákusok potrieme krémom a zvrchu bohato obsypeme kakaom.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama