Ovocná torta

16.09.2014 admin
Ovocná torta
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 80 min.
Čas prípravy: 40 min.
Čas varenia / pečenia: 40 min.

Suroviny

Porcií: 8
  • Cesto:
  • 4 vajcia
  • 1/2 šálky polohrubej múky
  • 3 lyžice škrobu
  • 3/4 šálky cukru
  • 2 vrchovaté lyžice kakaa
  • 1/3 šálky teplej vody
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 3 lyžice rastlinného oleja
  • Štipka soli
  • Tvarohová plnka:
  • 1 kg tvarohu
  • Cukor podľa chuti
  • 1 vajce
  • Vanilín
  • 1 banán
  • 25 g želatíny

Postup

1

Cesto:

2

Oddelíme si žĺtka od bielkov. Bielka vyšľaháme so štipkou soli do peny. Potom postupne primiešame 4 lyžice cukru. Žĺtka vymiešame so zostávajúcim cukrom.

3

4

Kakao rozmiešame v horúcej vode. Túto kakaovú vodu primiešame k bielkám.

5

6

Múku zmiešanú s práškom do pečiva primiešame k žĺtkovej zmesi, ku všetkému primiešame bielkovú kakaovú hmotu. Pridáme olej.

7

8

Koláč pečieme pri 180 °C 30-40 minút.

9

10

Tvarohová plnka:

11

Všetko vymiešame v mixéri. Pripravíme si želatínu podľa návodu na obale. Tú potom vmiešame do tvarohovej plnky.

12

13

Korpus si rozrežeme na polovicu a naplníme ho pripravenou tvarohovou plnkou. Dáme do chladničky zatuhnúť.

14

15

Vrch torty ozdobíme ovocím podľa chuti a zalejeme tortovou želatínou.

16

17

Ako druhú variantu môžete na ozdobenie použiť vyšľahanú šľahačku a taktiež ovocie.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama