Slonia slza

16.09.2014 admin
Slonia slza
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 300 min.
Čas prípravy: 90 min.
Čas varenia / pečenia: 210 min.

Suroviny

Porcií: 0
  • Cesto:
  • 6 vajec
  • 6 lyžíc cukru
  • 2 lyžice polohrubej múky
  • 3 lyžice kakaa
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • Krém:
  • 200 g masla
  • 1 kondenzované mlieko
  • 1 banán
  • vlašské orechy na posypanie
  • čokoládová poleva

Postup

1

Najskôr si vymiešame 6 bielkov do peny.

2

Zvlášť vyšľaháme žĺtka s cukrom, pridáme múku so sódou a kakaom. Potom zľahka primiešame bielkový sneh.

3

4

Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie na 160 °C 30 minút.

5

Po upečení prehodíme piškótu cez valček do tvaru slzy a necháme tak vychladnúť.

6

7

Pripravíme si krém:

8

Maslo vymiešame s kondenzovaným mliekom, ktoré si deň predtým povaríme 3 hodinky vo vode.

9

10

Natrieme piškótu krémom a vložíme do stredu banán, potom preložíme do tvaru slzy. Polejeme čokopolevou a dozdobíme orieškami.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama