Želatínový Čokopuding

19.09.2014 admin
Želatínový Čokopuding
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 20 min.
Čas prípravy: 5 min.
Čas varenia / pečenia: 15 min.

Suroviny

Porcií: 6
  • 7 g práškovej želatíny
  • 340 ml mlieko (+ 70 ml)
  • 140 g cukru
  • 20 g kakao
  • 3/4 lyžičky soli
  • vanilkový cukor

Postup

1

Namočte želatínu v 70 ml mlieka.

2

3

Cukor, kakao, soľ, dajte variť do hrnca na malom plameni.

4

5

Za občasného miešania povaríme, kým sa cukor sa nerozpustí asi 5 minút. Ihneď nalejte mlieko so želatínu a dobre premiešame.

6

7

Pridajte vanilku. Nechajte postáť asi na 15 minút, potom uzavrite s igelitovou fóliou nechajte v chlade 3-4 hodiny kým čokoláda neztuhne.

8

9

Pred podávaním môžete prešľahať puding s ručným mixérom do hladka, nech je puding nadýchaný

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama