Dunajské vlny s banánom

18.09.2014 admin
Dunajské vlny s banánom
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 0 min.
Čas prípravy: min.
Čas varenia / pečenia: min.

Suroviny

Porcií: 0
  • 250 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 1 balíček Vanilkový cukor
  • 1 štipka soli
  • 8 ks vajcia
  • 150 g kryštálového cukru
  • 270 g polohrubej múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 2 lyžice kakaa
  • Puding:
  • 1/2 l mlieka
  • 60 g kryštálového cukru
  • 1 balíček Vanilkový puding (instant)
  • 70 g práškového cukru
  • 2 lyžice rumu
  • 4 ks banány
  • 3 lyžice vaječného koňaku
  • 250 g masla

Postup

1

Maslo, práškový cukor, vanilkový cukor a soľ do peny. Oddelíme vajcia žĺtka od bielkov. K maslu pridáme vaječné žĺtka.

2

3

Múku s práškom do pečiva pridávame po častiach, a nakoniec zľahka vmiešame sneh.

4

5

Polovicu zmesi vylejeme na plech vyložený papierom. Druhú polovicu cesta zmiešame s kakaom a vylejeme na svetlú hmotu.Teraz vložte banány na cesto a zľahka ich vtlačte.

6

7

Pečieme v rúre (cca 180 stupňov) 25 minút.

8

9

Puding:

10

pripravte si vanilkový puding a necháme ho vychladnúť .

11

Maslo, práškový cukor a vaječný likér vyšľaháme do hladka a vmiešame studený puding, šľahajte do peny.

12

13

Dokončenie:

14

Hotový krém dáme na koláčik .Potom polejeme čokoládovou polevou. Po vyliatí čokolády, pre správny efekt robíme nožom vlny.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama