Indický Dhal

10.08.2017 mariaduranova@hotmail.sk
Indický Dhal
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 15 min.
Čas prípravy: 15 min.
Čas varenia / pečenia: min.

Suroviny

Porcií: 4
  • 3pl lyžice oleja
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 šálka červenej šošovice
  • 1 šálka brokolicových ružičiek
  • 1 liter vody
  • 1 pl rímskeho kmínu
  • 1 čl kurkumy
  • 1čl soli
  • Štipka mletého muškátového oriešku
  • Štipka sušeného mletého zázvoru
  • Pohánka
  • Ľanový olej

Postup

1

Na troške oleja si speníme cibuľku. Zasypeme korením, aby sa otvorili chute: rímsky kmín, kurkuma, muškátový orech, zázvor. Premiešame, zalejeme vodou. Pridáme prepláchnutú červenú šošovicu, (tento raz aj brokolicu), dolejeme vodou. Necháme variť, až mierne zkašovitieť. Tento proces trvá asi 15 minút. Dosolíme podľa chuti. Pohánku klasicky uvaríme, a prelejeme ľanovým, či konopným olejom.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama