Zeleninove rizoto s kacacimi stehnami

21.09.2016 nina.nociarova@gmail.com
Zeleninove rizoto s kacacimi stehnami
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 110 min.
Čas prípravy: 30 min.
Čas varenia / pečenia: 80 min.

Suroviny

Porcií: 4
  • 2 kačacie stehná
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 200 g guľatozrnnej ryže Golden Sun
  • olivový olej Primadonna
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cuketa
  • 1 štipľavá paprička
  • 100 g cherry paradajok
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky Kania
  • 100 g mrazeného hrášku Chira
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 citrón
  • rukola (na ozdobenie)
  • Potrebujeme:
  • wok alebo hlbšiu panvicu
  • sitko

Postup

1

Kačacie stehná umyjeme a osušíme. Osolíme, okoreníme a pečieme pri teplote 180 °C približne 1 hodinu dochrumkava. Upečené kačacie stehná necháme trochu vychladnúť a mäso oberieme od kostí. Mäso aj s kožou nakrájame na menšie kúsky.

2

3

Ryžu prepláchneme studenou vodou a uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka. Potom scedíme a necháme odkvapkať.

4

5

V hlbšej panvici alebo woku rozohrejeme trochu olivového oleja, na ktorom orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu a mrkvu. Ochutíme soľou a korením. Po chvíli pridáme nasekaný cesnak, na malé kocky nakrájanú cuketu a premiešame. Zo štipľavej papričky odstránime jadierka, nasekáme ju nadrobno a pridáme na panvicu. Zeleninove rizoto s kacacimi stehnami - krok 5

6

7

Keď je zelenina orestovaná dozlatista, pridáme nakrájané cherry paradajky a mletú papriku. Krátko spolu orestujeme a prisypeme rozmrazený hrášok. Premiešame a stiahneme z ohňa. Pridáme nakrájané kačacie mäso, scedenú ryžu a nasekanú petržlenovú vňať. Dôkladne premiešame, ochutíme citrónovou šťavou, prípadne soľou a čiernym korením.

8

9

Kačacie rizoto servírujeme v hlbokom tanieri, ozdobené lístkami rukoly a pokvapkané pár kvapkami olivového oleja a citrónovej šťavy

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama