Panenku umyjeme, odblaníme a nakrájame "na pásiky", cca 2cm široké.
Mäso osolíme, okoreníme, natrieme horčicou a každý kúsok zabalíme do jedného plátku Schwartzwaldskej šunky.
Zabalené kúsky prudko opečieme na oleji a vyberieme na tanier.
Cibuľu nakrájame na štvrtky a vložíme do hrnca s olejom, pridáme tymián a necháme chvíľu pustiť chute.
Potom cibuľu vyberieme a vložíme naspäť opečené kúsky panenky v kabátiku a pridáme vodu (na dusenie, cca do tretiny až polovice mäsiek).
Na miernom ohni dusíme cca 15-20min.
Pridáme obe smotany a cca 4 lyžice horčice (podľa chuti) a dosolíme.Povaríme na miernom ohni ešte cca 10-15 min.
Ako prílohu odporúčam opekané zemiaky, ja robievam v rúre, len s troškou oleja,osolené a posypané tymianom.
Dobrú chuť!
Prihláste sa »
Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.