Panenka v kabátiku na horčicovej omáčke

19.01.2016 nina.nociarova@gmail.com
Panenka v kabátiku na horčicovej omáčke
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 70 min.
Čas prípravy: 20 min.
Čas varenia / pečenia: 50 min.

Suroviny

Porcií: 4
  • cca 800g Bravčová panenka (cca 35cm)
  • Horčica plnotučná
  • 2x Smotana na šľahanie
  • 3x Cibuľa (1 väčšia/2 menšie )
  • 2-3 balenia Schwartzwaldska šunka
  • Olej
  • Tymián
  • Soľ
  • Korenie čierne mleté
  • Zemiaky

Postup

1

Panenku umyjeme, odblaníme a nakrájame "na pásiky", cca 2cm široké.

2

3

Mäso osolíme, okoreníme, natrieme horčicou a každý kúsok zabalíme do jedného plátku Schwartzwaldskej šunky.

4

5

Zabalené kúsky prudko opečieme na oleji a vyberieme na tanier.

6

7

Cibuľu nakrájame na štvrtky a vložíme do hrnca s olejom, pridáme tymián a necháme chvíľu pustiť chute.

8

9

Potom cibuľu vyberieme a vložíme naspäť opečené kúsky panenky v kabátiku a pridáme vodu (na dusenie, cca do tretiny až polovice mäsiek).

10

Na miernom ohni dusíme cca 15-20min.

11

12

Pridáme obe smotany a cca 4 lyžice horčice (podľa chuti) a dosolíme.Povaríme na miernom ohni ešte cca 10-15 min.

13

14

Ako prílohu odporúčam opekané zemiaky, ja robievam v rúre, len s troškou oleja,osolené a posypané tymianom.

15

16

Dobrú chuť!

17

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama