Kysnutý koláč s posýpkou

31.07.2015 zaborska.k@gmail.com
Kysnutý koláč s posýpkou
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 135 min.
Čas prípravy: 120 min.
Čas varenia / pečenia: 15 min.

Suroviny

Porcií: 3
  • Cesto:
  • 1 kg hladkej muky special
  • 3 vajicka
  • 3 PL prask.cukru
  • 2 PL kryst. cukru
  • 0,5 l mlieka (aj na kvasok)
  • 1 kocka drozdia
  • trosku soli
  • 1 prasok do peciva
  • 3 dcl oleja
  • Posypka:
  • 1/8 masla
  • praskovy cukor
  • polohruba muka (alebo hruba)
  • ovocie (a podla druhu ovocia este pripadne aj krystalovy cukor)

Postup

1

Kvasok:

2

vlazne mlieko + 2 PL kryst. cukru + drozdie vymiesame a nechame vykysnut

3

4

Nasledne zmiesame kvasok s ostatnymi surovinam, olej vmiesame na koniec. Vymiesime cesto, ktore ma byt vlacne. Poprasime mukou, prikryjeme utierkou alebo zavrieme v rychlokyske, nechame vykysnut na teplom mieste.

5

Medzitym si ocistime a nakrajeme ovocie (rebarbora, slivky, broskyne, nektarinky - skratka co zahrada alebo obchod dal).

6

Dalej si urobime posypku - zmiesame zmaknute maslo s praskovym cukrom a cca 3 PL lyzicami muky. Posypka ma byt sypka a mali by sa tvorit mensie hrudky.

7

8

Po vykysnuti dame cesto na olejom vymasteny plech a na vrch ulozime ovocie. Podla chuti posypeme este krystalovym cukrom, prip. aj skoricovym (napr. slivkovy alebo rebarborovy kolac), posypeme posypkou a nechame este chvilu vykysnut na plechu.

9

10

Vyhrejem si el. ruru na 250 st.. Vlozime plech do vyhraitej rury a hned po vlozeni stiahneme teplotu na 200 st. Pecieme cca 10-15 minut.

11

12

Po dopeceni posypeme praskovym cukrom.

Recepty kuchára zaborska.k@gmail.com

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama