Žemľové knedle

Žemľové knedle
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 40 min.
Čas prípravy: 15 min.
Čas varenia / pečenia: 25 min.
Suroviny
Porcií: 10
  • 10 rožkov (môže byž pol na pol celozrnné a biele kôli mozaike)
  • 3 vajcia
  • 4 dcl mlieka
  • 200 g polohrubej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • soľ
  • petržlenová vňať
Postup
1

Rožky si nakrájame na kolieska, alebo kocky.Z múky mlieka vajec soli a prášku do pečiva si urobíme trošku hustejšie cesto ako je palacinkové.

2

Rožky nachviľu namočíme do cesta 5 minút.pripravíme si šáločky ktoré vymastíme olejom a naplníme ich rožkovou hmotou.

3

V hrnci si rozvaríme vodu ,a šáločky postavíme do nich .Voda nám nesmie presahovať okraj šálky.prikryjeme pokrievkou , a varíme v pare cca 25 minút.

4

Po uvarení vyberieme z pary a necháme 5 minút postáť ešte v šálke a potom opatrne vyberieme. Servírujeme buď nakrájané alebo vcelku.

5

Podávame k omáčkam alebo k dusenej kapuste.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..