Želatínový Čokopuding

Želatínový Čokopuding
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 20 min.
Čas prípravy: 5 min.
Čas varenia / pečenia: 15 min.
Suroviny
Porcií: 6
  • 7 g práškovej želatíny
  • 340 ml mlieko (+ 70 ml)
  • 140 g cukru
  • 20 g kakao
  • 3/4 lyžičky soli
  • vanilkový cukor
Postup
1

Namočte želatínu v 70 ml mlieka.

2

Cukor, kakao, soľ, dajte variť do hrnca na malom plameni.

3

Za občasného miešania povaríme, kým sa cukor sa nerozpustí asi 5 minút. Ihneď nalejte mlieko so želatínu a dobre premiešame.

4

Pridajte vanilku. Nechajte postáť asi na 15 minút, potom uzavrite s igelitovou fóliou nechajte v chlade 3-4 hodiny kým čokoláda neztuhne.

5

Pred podávaním môžete prešľahať puding s ručným mixérom do hladka, nech je puding nadýchaný

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..