Záhrebská kocka

Záhrebská kocka
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 0 min.
Čas prípravy: min.
Čas varenia / pečenia: min.
Suroviny
Porcií: 0
  • 5 vajec
  • 250g cukru
  • 200g polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • 5 dcl horúcej vody
  • 1/2 prášku do pečiva
  • KRÉM
  • 1 liter mlieka
  • 180g hladkej múky
  • 6 žĺtkov
  • 150g práškového cukru
  • 250g masla (alebo margarínu)
  • BIELKOVÝ SNEH
  • 6 bielkov
  • 300g práškového cukru
Postup
1

Oddelíme si bielky od žĺtkov.

2

Vymiešame si žltka s cukrom do biela.Postupne pridávame vodu striedavo s múkou zmiešanou s kakaom a kypriacim práškom.

3

Nakoniec primiešme sneh z bielkov.

4

Nalejeme na plech vymastený maslom a vysypaný múkou,pečieme pri 180°C cca 30 min.

5

Krém si pripravíme uvarením pudingu z múky a mlieka..Do 8 dcl mlieka ešte za studene vmiešame žĺtky a privedieme do varu..v zbytku mlieka vymiešame hladkú múku a keď sa mlieko začne variť uvaríme puding.

6

Keď puding dobre vychladne vmiešame maslo ,alebo margarín spolu s práškovým cukrom.Pripravený krém natrieme na vychladnutú piškótu.

7

nakoniec si vyšľaháme tuhý sneh z bielkov ,Za stáleho miešania prišľaháme cukor.. nakoniec všetko ešte šľaháme nad parou,cca 6-7 minút kým sa cukor celkom nerozpustí hmota poriadne stuhne.

8

Sneh natrieme na krém nakoniec zákusok polejeme čokoládovou polevou.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..