VIANOČNÝ SLANÝ ASPIK

VIANOČNÝ SLANÝ ASPIK
Celkové hodnotenie: 0 z 5 ( pri 0 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
No a tak som si dovolil Vám sem dať nejakú pochutinu.. reku aspik dáme? Dajme!
Celkový čas: 0 min.
Čas prípravy: min.
Čas varenia / pečenia: min.

Hash tagy:

#crohnclub
Suroviny
Porcií: 0
  • zeleninu podľa chuti (mrkva, hrášok, kukurica, petržlen a pod. - môže byť čerstvá alebo mrazená)
  • 1 cibuľa
  • paprika
  • kápia
  • uhorky
  • vajíčko (na tvrdo uvarené - podľa chuti)
  • 2 citróny
  • 1 balíček želatiny
  • šunku (alebo jemnú salámu)
  • korenie (podľa chuti - može byť paprika, )
  • soľ
Postup
1

Zeleninu podusíme, pridáme šťavu z 2 citrónov (ak ma niekto radšej kyslý aspik, môže pridať i viac citrónov, alebo dochutiť citrónovou šťavou), cibuľu nakrájanú na krúžky alebo prúžky, korenie, soľ.

2

Želatinu (používam od Dr.Oetkera) si pripravíme podľa návodu na sáčku. Zväčša je treba ju nechať vo vlažnej vode napučať a potom zahriať a za stáleho miešania nechať roztopiť. To miešanie je dôležité, aby nevznikli hrudky.

3

Potom takto pripravenú želatinu primiešame k udusenej zelenine. Treba riadne zamiešať, aby sa želatina dostala "všade". Osobne jeden malý sáčok želatiny používam tak na 1,5 až 2 l zeleniny s vývarom.

4

Pripravíme si keramické alebo sklenené misky, do ktorých naberačkou dáme udusenú zeleninu. Potom do misiek pridáme kúsky šunky alebo salámu, kolena.. čo kto má rád, prípadne na dochutenie papriku, kápiu, uhorku, vajíčko a pod. Fantázii sa medze nekladú.

5

Misky necháme najprv trochu vychladnúť a až potom ich umiestnime do chladničky, kde ich necháme stuhnúť.

6

Z misiek sa želatina dá buď to vybrať alebo sa môže jesť lyžičkou...

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..