Venčeky

16.09.2014 admin
Venčeky
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 120 min.
Čas prípravy: 70 min.
Čas varenia / pečenia: 50 min.

Suroviny

Porcií: 6
  • 1 l mlieka
  • 250 g masla
  • 125 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • Štipka soli
  • 4 sáčky vanilkového cukru
  • 120 g Zlatého klasu
  • 150 g práškového cukru
  • 3 šľahačky
  • 3 sáčky Smetafixu

Postup

1

Najskôr si pripravíme plechy. Vymastíme Herou a vysypeme hrubou múkou. Pomocou okrúhleho pohára podľa Vašej voľby si predznačíme krúžky.

2

3

Do hrnca dáme variť mlieko (0,25 l) a maslo (125 g). Hladkú múku so štipkou soli prevzdušníme a premiešame metličkou. Keď mlieko s maslom zovrie, pridáme múku so soľou a miešame cca 3-4 minúty, až kým sa cesto neoddeľuje.

4

5

Preložíme cesto do misky a postupne vmiešame po jednom vajcia. Pri miešaní musí byť každé vajce dobre vmiešané do cesta! Naplníme si cukrársky špric, použijeme hviezdicovú širšiu trysku a podľa predznačených koliesok nastriekame kolieska v jednej vrstve.

6

7

Rúru zohrejeme na 190 °C a keď naskočia (ešte sú bledé, ale majú už správnu veľkosť), stiahneme teplotu na 150 °C a necháme dopiecť dozlata. pečené vyberieme a ešte polohorúce rozkrojíme na polovice nožom.

8

9

Vanilkový krém: Rozdelíme mlieko na 1/2 l a 1/4 l . Do 1/4 l vmiešame práškový cukor, 2 vanilkové cukre a Zlaté klasy zastudena a necháme postáť, aby sa uvoľnilo žlté farbivo cca (15-20 minút). Privedieme 1/2 l mlieka do varu, nalejeme zvyšnú zmes za stáleho miešania a postupne uvaríme puding. Ešte zahorúca vmiešame maslo (125 g). Naplníme do cukrárskeho špricu a nastriekame do spodnej polovice vanilkový krém.

10

11

Do misky vylejeme šľahačku a metličkou zamiešame 2 vanilkové cukre a smetafixy a chvíľu (cca 5-10 minút) necháme postáť, potom vyšľaháme dohusta a naplníme vrchnú polovicu venčeka. Obe naplnené polovice spojíme a na záver už len pocukrujeme práškovým cukrom.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama