Varšavské orechové koláče

Varšavské orechové koláče
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 55 min.
Čas prípravy: 15 min.
Čas varenia / pečenia: 40 min.
Suroviny
Porcií: 20
  • 100 g masla
  • 1 žĺtok
  • 65 g práškového cukru
  • 170 g hladkej múky
  • orechová vrstva:
  • 2 bielka
  • 30 g hladkej múky
  • 90 g vlašských orechov (lieskovce môžu byť tiež)
  • 185 g cukru
Postup
1

Miešame maslo so žĺtkami a s cukrom do peny.Potom pridáme múku a rukami vymiesime krehké cesto.To vyvaľkáme na veľkosť plechu a za pomoci valčeka prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.Je dobré takto pripravený koláč dať na 1 hodinu do chladničky.

2

PO jednej hodine pečieme koláč presne 12 minút pri 200°C.

3

Aby mal koláč príjmnú orechovú chuť je dobré na pár minút opražiť orechy na suchej panvici. Potom ich rozomeľte v mixéri na jemno.

4

Biela so štipkou soli vyšľaháme do pevnej hustej peny.pridáme orechy zmiešané s cukrom a nakoniec pridáme múku a dobre premiešame.

5

Plnku navrstvite na upečené cesto rovnomerne a pečte pri 160 °C 25 minút.Hotové nakrájajte na kocky.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..