Tvarohovo – Nutelový cheescake

Tvarohovo – Nutelový cheescake
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 180 min.
Čas prípravy: 120 min.
Čas varenia / pečenia: 60 min.
Suroviny
Porcií: 6
  • 120 g maslových sušienok (môžu byť aj čokoládové)
  • 2-3 polievkové lyžice kakaového prášku (možno vynechať)
  • 100 g mäkkého masla
  • 1 lyžica masla
  • 700-800 g jemného tvarohu
  • 5 vajec
  • 1/2 šálky kryštálového cukru
  • 200 g mascarpone
  • 1-2 lyžičky vanilkového extraktu (môže byť aj vanilkový cukor)
  • 2 lyžice vanilkového pudingu
  • 350-400 g Nutelly
  • 50 ml smotany na šľahanie
Postup
1

Sušienky si rozdrvíme v kuchynskom robote. Potom pridáme maslo (100 g) a vymiešame. Môžeme pridať aj kakao (záleží to od toho, aké sme pridali sušienky (bledé alebo tmavé) a tiež záleží od toho, aký chceme mať korpus (bledý alebo tmavý) ). Hmotu vtláčame do tortovej formy. Samozrejme ako to pri cheesecake býva, aj na boky formy.

2

Pripravíme si tvarohovú plnku. Vymiešame vajcia s cukrom, potom pridáme tvaroh a mascarpone, práškový cukor a pudingový prášok. Všetko premiešame a potom rozdelíme na dve časti. Do prvej vmiešame vanilkovú esenciu a do druhej časti pridáme Nutellu (250-300 g).

3

Ak ste ešte nerobili mramor na tortu, tak do stredu formy dávate striedavo po lyžiciach plnky. Najskor lyžicu bielej, potom lyžicu tmavej plnky a to robíme stále dookola.

4

Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C cca 60 minút. Necháme pomaly chladnúť niekoľko hodín. Ja to robím tak, že mi koláč chladne pomaly v rúre pri otvorených dvierkach.

5

V poslednej fáze urobíme Nutellovú polevu. Zohrejeme Nutellu (100 g) s 1 lyžicou masla a so smotanou. Týmto prelejeme koláčik.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..