Truffle torta s bielou čokoládovou penou

Truffle torta s bielou čokoládovou penou
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 105 min.
Čas prípravy: 45 min.
Čas varenia / pečenia: 60 min.
Suroviny
Porcií: 6
  • 220 g tmavej čokolády
  • 220 g masla (a 3 lyžice masla)
  • 1 šálka cukru (a 2 polievkové lyžice cukru)
  • 6 vajec
  • 1/2 šálky kakaového prášku
  • 2 lyžičky vanilkovej arómy
  • 1 lyžička soli
  • 1/3 šálky teplej vody
  • 1 polievková lyžica instantnej kávy
  • 165 g bielej čokolády
  • 4 žĺtka
  • 1,5 šálky šľahačky (a 2 lyžice šľahačky)
Postup
1

Vyhrejeme rúru na 175 °C. Tortovú formu si vyložíme papierom na pečenie alebo si ju vymastíme a vysypeme múkou.

2

Cesto: Vymiešame maslo (220 g), pridáme rozpustenú tmavú čokoládu a spolu dobre vyšľaháme. V 1/3 šálky horúcej vody rozpustíme kávu, vanilku a štipku soli. Pridáme do čokoládovej zmesi.

3

Medzitým si vymiešame vajcia s 1 šálkou cukru. Šľaháme asi 5 minút do peny a primiešame kakao. Pridáme do čokoládovej zmesi.

4

Nalejeme do tortovej formy a pečieme asi 50 minút.

5

Biela čokoládová pena: Bielu čokoládu polámeme, pridáme 3 lyžice masla a dáme do mikrovlnky rozpustiť, sem tam premiešame.

6

Popritom si vyšľaháme žĺtky s 1 polievkovou lyžicou cukru vo vodnom kúpeli. Miešame asi 5 minút do peny. Pridáme vanilku a zmes bielej čokolády. Potom vmiešame 2 lyžice šľahačkovej smotany a miešame dohladka. Po vymiešaní necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

7

1,5 šálky šľahačky vyšľaháme s 1 polievkovou lyžicou cukru a 3/4 vmiešame k bielej čokoládovej pene. Navrstvíme na korpus a potom potrieme šľahačkou.

8

Navrch torty nastrúhame čokoládu.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..