Syrovo – cesnaková bageta

Syrovo – cesnaková bageta
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 150 min.
Čas prípravy: 120 min.
Čas varenia / pečenia: 30 min.
Suroviny
Porcií: 3
  • 1 šálka teplej vody
  • 1 polievková lyžica medu
  • 2,5 lyžičky kvasníc
  • 1 lyžička soli
  • 3 šálky polohrubej múky
  • Olivový olej
  • 140 g tvrdého syru
  • 100 g cesnakového masla
Postup
1

Vo veľkej mise zmiešame vodu, med a droždie. Necháme 5 minút napeniť. Pridáme soľ a múku. Vymiesime cesto. Okraje misy a cesto potrieme olivovým olejom. Misu prikryjeme s igelitovou fóliou alebo utierkou a necháme kysnúť 1 hodinu.

2

Keď cesto vykysne, rozdelíme ho na 2 rovnaké časti. Vyformujeme 2 pretiahnuté bagety na dĺžku plechu. Bagetu môžeme aj zakrútiť niekoľkokrát, získame pekný finálny efekt.Dáme ich na plech, prikryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť ďalších 30 minút.Syrovo – cesnaková bageta - krok 2

3

Rozohrejeme rúru na 175 stupňov a bagety pečieme 20 minút. Vyberieme pekáč z rúry, potrieme bagety cesnakovým maslom a vrátime ich na ďalších 5-7 minút, kým začnú tmavnúť.Syrovo – cesnaková bageta - krok 3

4

Vyberieme opäť z rúry a necháme vychladnúť cca 15 minút. Vykonáme rezy pozdĺž dĺžky bagety, potrieme olejom a rezy naplnme plátkami syra. Dáme do rúry na ďalších 3-5 minút, kým sa syr nerozpustí.Syrovo – cesnaková bageta - krok 4

5

Podávame ihneď.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..