Syrové slimáky

18.09.2014 admin
Syrové slimáky
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 60 min.
Čas prípravy: 40 min.
Čas varenia / pečenia: 20 min.

Suroviny

Porcií: 25
  • 3 šálky hladkej múky
  • 1 vajce
  • 1 balík sušeného droždia
  • 1 šálka teplej vody
  • trochu cukru
  • 2 šálky strúhaný tvrdý syr
  • soľ
  • vegeta
  • 1/4 šálky rozpusteného masla

Postup

1

zarobíme si kysnuté cesto..z teplej vody a trošky cukru a sušeného droždia urobíme kváskok, ktorý zapracujeme do múky a vymiesime pevné cesto. To necháme podkysnuť cca 40 minút.

2

3

cesto si vyvaľkáme a potrieme maslom , posypeme syrom a zrolujeme do rolády.(kto chce môže aj cesnak pridať.)

4

5

zrolované krájame na hrubšie slimáky tie vkladáme este surové do košíčkov, alebo do mafinových formičiek.

6

7

pečieme cca 20 minút vo vyhriatej rúre na 180°C..

8

9

podávame ako slané pečivko k vínu, alebo ako pečivo k predjedlám či šalátom.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama