Švábska žemľovka

Švábska žemľovka
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 45 min.
Čas prípravy: 15 min.
Čas varenia / pečenia: 30 min.
Suroviny
Porcií: 10
  • 2 vianočky
  • 4 žĺtka (alebo 2 celé vajcia)
  • 2 balíky vanilkového cukru
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 150 g lieskových pražených orechov
  • 200 g odkôstkovaných višní
  • 1 tvaroh
  • 1 liter mlieka
  • 2 škoricové cukre
Postup
1

V mlieku si rozrobíme vanilkový cukor, 4 žĺtka ak chcete na vrch bielkový sneh. Alebo 2 celé vajcia ak chcete žemľovku bez snehu.a 5 lyžíc práškového cukru.

2

Vianočku nakrájanú na krajčeky namáčame v takto zarobenom mlieku a ukladáme na maslom vymastený a strúhankou vysypaný plech alebo do formy.urobíme jednu vrstvu , a potom posypeme nastrúhanými orechmi , višňami a zomrvíme jeden tvaroh..všetko posypeme škoricovým cukrom.

3

Potom urobíme druhú vrstvu z vianočky.(môžete urobiť aj dve vrstvy s plnkou )záleží akú vysokú chcete žemľovku mať.

4

Pokiaľ robíte bielkový sneh na vrch tak by som odporúčala jednu hrubšiu vrstvu plnky.Ak bez snehu tak dve vrstvy plnky.Potom pečieme žemľovku pri 180 °C cca 30 minút. Ak chcete sneh tak:

5

4 bielky so štipkou soli, 200 g kryštálového cukru, 2 polievkové lyžice šťavy z citróna to sú suroviny na sneh..Bielka so soľou do peny potom cukor a nakoniec citrónovú šťavu.

6

cca 10 minút pred dopečením natrieme na žemľovku sneh a potom dopečieme.

7

Nakrájanú žemľovku posypeme práškovým cukrom podlejeme višňovou šťavou a podávame..

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..