Steak

Steak
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 16 min.
Čas prípravy: 10 min.
Čas varenia / pečenia: 6 min.
Suroviny
Porcií: 3
  • 3 ks hovädzej sviečkovice
  • 2 vetvičky tymiánu
  • Petržlenová vňať
  • Steakové korenie
  • Rukola
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica balzamikového octu
  • Soľ
  • Čerstvo mleté čierne korenie
Postup
1

Mäso roztlačíme jemne s rukou a potrieme olivovým olejom. Posypeme z oboch strán korením na steaky. Necháme chvíľu postáť. Potom posypeme tymiánom. Držíme sa toho, že správny steak by mal mať 2 cm.

2

Rozpálime gril alebo pavničku. Steak pečieme z každej strany cca 3 minúty (krvavý). Ak chcete prepečený, tak z každej strany 3 minúty a potom znova aspoň po 2 minúty z každej strany.

3

Nasekáme si petržlenovú vňať a papriku nakrájame na malé kocky. Toto premiešame s balzamicom, soľou a s trochou olivového oleja. Túto zmes dáme na tanier a na to poukladáme steaky. Pridáme aj výpek zo steakov. Dozdobíme rukolou.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..