Slonia slza

Slonia slza
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 300 min.
Čas prípravy: 90 min.
Čas varenia / pečenia: 210 min.
Suroviny
Porcií: 0
  • Cesto:
  • 6 vajec
  • 6 lyžíc cukru
  • 2 lyžice polohrubej múky
  • 3 lyžice kakaa
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • Krém:
  • 200 g masla
  • 1 kondenzované mlieko
  • 1 banán
  • vlašské orechy na posypanie
  • čokoládová poleva
Postup
1

Najskôr si vymiešame 6 bielkov do peny. Zvlášť vyšľaháme žĺtka s cukrom, pridáme múku so sódou a kakaom. Potom zľahka primiešame bielkový sneh.

2

Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie na 160 °C 30 minút. Po upečení prehodíme piškótu cez valček do tvaru slzy a necháme tak vychladnúť.

3

Pripravíme si krém: Maslo vymiešame s kondenzovaným mliekom, ktoré si deň predtým povaríme 3 hodinky vo vode.

4

Natrieme piškótu krémom a vložíme do stredu banán, potom preložíme do tvaru slzy. Polejeme čokopolevou a dozdobíme orieškami.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..