Šamrónové kornútiky

Šamrónové kornútiky
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 2 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
chcete prekvapiť svojich blízkych niečím novým ale pritom obľúbeným? Toto je verte mi to pravé čomu málokto odolá.
Celkový čas: 75 min.
Čas prípravy: 50 min.
Čas varenia / pečenia: 25 min.
Suroviny
Porcií: 30
  • 2 lístkové cestá
  • 1 vajce na potretie
  • 50 ml vody
  • 100g práškového cukru
  • 2 bielka
Postup
1

Lístkové cesto si vyvaľkáme na kocku cca 30 cm. Potom plát rozkrájame na dlhé prúžky okolo 2,5 cm.Šamrónové kornútiky - krok 1

2

Z papieru na pečenie si vytvoríme kornútiky. Prúžok lístkového cesta ovinjeme okolo kornútika tak,aby sa cesto prekrývalo.Šamrónové kornútiky - krok 2

3

Potrieme s rozšľahaným žĺtkom a pečieme v predhriatej rúre 175°C 20 – 25 minút.Šamrónové kornútiky - krok 3

4

Medzitým si pripravíme bielkový sneh.. necháme si rozvariť 50ml vody . Do vody primiešame cukor pomiešame nech sa cukor rozpustí a odstavíme. Bielka vyšľaháme so štipkou kyseliny citrónovej do pevnej peny a tenkým prúdikom prilievame cukrový sirup.. Šľaháme pri najvyššej rýchlosti až kým hmota nestuhne a celkom nevychladne.Šamrónové kornútiky - krok 4

5

Pripraveným bielkovým snehom plníme kornútiky. Na plnenie použijeme špric so širokou špičkou.Šamrónové kornútiky - krok 5

6

Hotové kornútiky posypeme práškovým cukrom.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..