Ryžový nákyp s karamelom

Ryžový nákyp s karamelom
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 120 min.
Čas prípravy: 30 min.
Čas varenia / pečenia: 90 min.
Suroviny
Porcií: 6
  • 225 g ryže
  • 1 liter mlieka
  • 4 žĺtky
  • 50 g vanilkového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 50 g hnedého cukru (na karamel)
  • Ovocie podľa chuti (vhodné sú marhule alebo slivky)
Postup
1

Najskôr si opláchnite ryžu do čistej vody.

2

Potom ju dajte do hrnca s hrubým dnom, zalejte mliekom a dajte variť.

3

Varte 30 minút potom pridajte cukor a vanilku, prikryte a duste ešte 10 min.

4

Po uvarení odstavte a nechajte mierne vychladnúť. Pridajte žĺtka a zamiešajte.

5

Upražte z hnedého cukru karamel, zalejte trochou vody (cca 2 lyžice) a prevarte.

6

Vymaslite si formu alebo pekáč maslom, na dno vylejte karamel a dajte polovicu ryžovej hmoty .

7

Potom navrstvite ovocie a prikryte zbytkom ryže.

8

Na vrch môžte dať ešte pár plátkov masla a dajte do trúby na 180 °C cca 40 minút piecť..

9

Pred podávaním môžete zasypať práškovým cukrom. Taktiež môžete druhú polovicu ryžovej zmesi pre obmenu zafarbiť kakaom.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..