Ryžový nákyp s karamelom

20.09.2014 admin
Ryžový nákyp s karamelom
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 120 min.
Čas prípravy: 30 min.
Čas varenia / pečenia: 90 min.

Suroviny

Porcií: 6
  • 225 g ryže
  • 1 liter mlieka
  • 4 žĺtky
  • 50 g vanilkového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 50 g hnedého cukru (na karamel)
  • Ovocie podľa chuti (vhodné sú marhule alebo slivky)

Postup

1

Najskôr si opláchnite ryžu do čistej vody.

2

3

Potom ju dajte do hrnca s hrubým dnom, zalejte mliekom a dajte variť.

4

5

Varte 30 minút potom pridajte cukor a vanilku, prikryte a duste ešte 10 min.

6

7

Po uvarení odstavte a nechajte mierne vychladnúť. Pridajte žĺtka a zamiešajte.

8

9

Upražte z hnedého cukru karamel, zalejte trochou vody (cca 2 lyžice) a prevarte.

10

11

Vymaslite si formu alebo pekáč maslom, na dno vylejte karamel a dajte polovicu ryžovej hmoty .

12

13

Potom navrstvite ovocie a prikryte zbytkom ryže.

14

15

Na vrch môžte dať ešte pár plátkov masla a dajte do trúby na 180 °C cca 40 minút piecť..

16

17

Pred podávaním môžete zasypať práškovým cukrom.

18

Taktiež môžete druhú polovicu ryžovej zmesi pre obmenu zafarbiť kakaom.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama