Ruské pirôžky

Ruské pirôžky
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 65 min.
Čas prípravy: 50 min.
Čas varenia / pečenia: 15 min.
Suroviny
Porcií: 30
  • 1 kg polohrubej múky
  • 5 žĺtkov
  • 40 g droždia
  • 6 lyžíc cukru
  • štipka soli
  • 1 dcl oleja
  • 400 ml mlieka
  • 1 slivkový lekvár
  • 500 g maku
  • práškový cukor (na posypanie)
  • 1 vanilkový cukor
  • olej na vyprážanie (toľko ako na šišky)
Postup
1

Urobíme si kvások s vlažného mlieka, trochu cukru a droždia..Keď nám kvasnice vyskočia prilejeme ich do pripravenej múky so žĺtkami zbytkom cukru , olejom štipkou soli a vymiesime hladké cesto..

2

Cesto necháme aspoň 40 minút kysnúť..Medzi tým si urobíme plnku z maku a lekváru poprípade prisladíme cukrom podľa chuti ..

3

Vykysnuté cesto si dáme na pracovnú dosku a kolieskom vykrajujeme kúsky cesta ktoré si roztiahneme a do stredu každého dáme plnku.Potom vyformujeme valček, (pirôžku.)

4

Vyprážame z oboch strán dozlatista ale nie na prudkom plameni aby sme ich v strede nemali surové.Oleja musí byť toľko, aby nám pirôžky plávali.

5

Hotové posypeme práškovým cukrom rozrobeným s vanilkovým cukrom.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..