Ruské pirôžky

07.10.2014 admin
Ruské pirôžky
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 65 min.
Čas prípravy: 50 min.
Čas varenia / pečenia: 15 min.

Suroviny

Porcií: 30
  • 1 kg polohrubej múky
  • 5 žĺtkov
  • 40 g droždia
  • 6 lyžíc cukru
  • štipka soli
  • 1 dcl oleja
  • 400 ml mlieka
  • 1 slivkový lekvár
  • 500 g maku
  • práškový cukor (na posypanie)
  • 1 vanilkový cukor
  • olej na vyprážanie (toľko ako na šišky)

Postup

1

Urobíme si kvások s vlažného mlieka, trochu cukru a droždia..Keď nám kvasnice vyskočia prilejeme ich do pripravenej múky so žĺtkami zbytkom cukru , olejom štipkou soli a vymiesime hladké cesto..

2

3

Cesto necháme aspoň 40 minút kysnúť..Medzi tým si urobíme plnku z maku a lekváru poprípade prisladíme cukrom podľa chuti ..

4

5

Vykysnuté cesto si dáme na pracovnú dosku a kolieskom vykrajujeme kúsky cesta ktoré si roztiahneme a do stredu každého dáme plnku.Potom vyformujeme valček, (pirôžku.)

6

7

Vyprážame z oboch strán dozlatista ale nie na prudkom plameni aby sme ich v strede nemali surové.Oleja musí byť toľko, aby nám pirôžky plávali.

8

9

Hotové posypeme práškovým cukrom rozrobeným s vanilkovým cukrom.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama