REZNE V ORECHOVOM CESTÍČKU

REZNE V ORECHOVOM CESTÍČKU
Celkové hodnotenie: 0 z 5 ( pri 0 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 0 min.
Čas prípravy: min.
Čas varenia / pečenia: min.

Hash tagy:

#crohnclub
Suroviny
Porcií: 0
  • bravčové na rezne (alebo kuracie mäso - množstvo plátkov podľa potreby a rodinnej spotreby)
  • hrsť orechov (tak 15-20 dkg olúpaných orechov)
  • vajcia (opäť podľa potreby a množstva rezňov)
  • múka
  • soľ
  • korenie
  • olej (alebo Cera)
Postup
1

Mäso naklepeme a osušíme, kvôli ľahšiemu obaľovaniu.

2

Orechy pomelieme, tí ktorí majú radšej chrumkavejšie rezne, nemusia orechy mlieť, ale napr. ich len tĺčikom na mäso jemne podrtiť.

3

Do štyroch misiek si pripravíme: múku, žĺtka, orechy, bielka.

4

Ak máte Ceru, tak ju zatiaľ môžete pomaly dať na panvicu a rozhorúčiť. Ak máte olej tak aj ten rovnako..

5

Naklepané mäso najprv vložíme do múky a poriadne ho v nej poobraciame, potom ho vložíme do žĺtkov a následne do orechov, poriadne "uťapkáme" aby sa nám obal neolúpal a vložíme ešte do bielkov. Ak máme dosť orechov môžeme robiť i dvojobal, kde po namočení do bielkov opäť rezne vložíme do orechov a spätne do bielkov. Akoby sme ten záverečný proces opakovali 2x. Môžeme dochutiť napr. i nejakým korením ak máme radi napr. pikantnejšie jedlá, kľudne rezne môzeme i trochu okoreniť.

6

Vysmážame do zlatista. Soliť doporučujem až po vysmažení.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..