Pohánková kaša s koreneným mliekom

Pohánková kaša s koreneným mliekom
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Čo sa týka pohánky , z nej je pre nás kaša najvýživnejšia. Pohánka obsahuje vitamín E,B1,B2, a kyselinu listovú a vlákninu. Sťahuje cholesterol a udržiava náš krvný tlak v normále.
Celkový čas: 40 min.
Čas prípravy: 20 min.
Čas varenia / pečenia: 20 min.
Suroviny
Porcií: 2
  • 1 lyžica masla
  • 1 šálka pohánky
  • 2 šálky vriacej vody
  • štipka soli
  • 350 ml mlieka plnotučného
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžička škorice
  • 1/2 zázvorového prášku
  • hrsť mandlí
Postup
1

Rozpustite si na panvici maslo.Pridajte pohánku a asi dve minúty opečte..Potom zalejte vriacou vodou.Osolíme a rozvaríme.Keď sa nám pohánka rozvarí, znížime teplotu a dusíme asi 20 minút.

2

Do studeného mlieka pridáme škoricu,vanilkový cukor,zázvor.Potom dáme mlieko variť. Rozvareným mliekom zalejeme udusenú pohánku a necháme chviľu postáť.Potom pred podávaním zdobíme mandľami.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..